Activiteiten overzicht

Klimsport

Klimmen is voor iedereen. De regio Oost-Brabant organiseert jaarlijks diverse klimdagen en klimweekenden voornamelijk in België en Duitsland.

Klimactiviteitenoverzicht

Klimweekenden

Klimdagen en weekenden zijn, na het volgen van een beginnerscursus of gelijkwaardige instapervaring, dé gelegenheid om lekker te klimmen in verenigingsverband.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Klimweekenden en dagen zijn, na het volgen van een beginnerscursus of gelijkwaardige instapervaring, dé gelegenheid om lekker te klimmen in verenigingsverband. De meeste klimweekenden en dagen zijn voor iedereen toegankelijk.
Beginners klimmen onder begeleiding van een ervaren instructeur die toeziet op de veiligheid. Meer ervaren klimmers, die als zelfstandige klimmer staan geregistreerd, kunnen met een gelijkwaardige partner de rotsen in!
Ook voor instructeurs zijn de klimweekenden bedoeld. Je kan als instructeur zelf aangeven of je beschikbaar bent voor instructie of dat je zelf als deelnemer mee gaat.


Meer informatie:

Voor vragen of meer informatie email naar: klimweekend@nkbv-oostbrabant.eu

Jeugd

Speciaal voor jeugd tot en met 18 jaar organiseren we diverse weekenden en andere activiteiten.

Zoek deze activiteit op in de agenda

De jeugdcommissie is op zoek naar jeugdleden die net als wij van een gezellig weekend in de rotsen houden. Heb je nog nooit geklommen of juist al heel vaak? Maakt niets uit. Komend jaar hebben we weer diversen activiteiten. Voor zowel de beginner als de stoere 10C+ klimmer is er wel een uitdaging. Ben je tussen de 10 en de 18 jaar dan heb jij de perfecte leeftijd voor de JC.

Voor de wat oudere jeugd (12+) is er de mogelijkheid om met de opleiding tot zelfstandig voorklimmer te starten. Dus ook als je al langer (indoor) klimt hebben wij een uitdaging voor je. Let er wel op dat je dit tijdens de aanmelding doorgeeft.
’s Avonds na een lekker dagje klimmen, koken we samen een driegangen menu (als je meer van afwassen houdt mag je natuurlijk ook toekijken hoe anderen dat klaarmaken).

Normaal gesproken gaan we kamperen en waar mogelijk ontbreekt een gezellig kampvuurtje natuurlijk niet. Onder het genot van nootjes chips en een “fris” drankje kunnen die spannende, stoere en flink overdreven verhalen natuurlijk losbarsten.

Meer informatie:
Voor vragen of meer informatie email naar: jeugdcommissie@nkbv-oostbrabant.eu