Activiteiten overzicht

Bergsport activiteiten

Bereid je optimaal voor op jouw vakantie en ga mee op bergsportactiviteit met de regio. Ga je mee op wandeldag, meerdaagse tocht, bivak of alpiene week?

Bergsportactiviteiten

Wandeldagen

De wandelcommissie organiseert een keer in de maand op zondag een dagwandeling van zo'n 22 km.

 

Zoek deze activiteit op in de agenda

Houd je van wandelen, ben je lid van de NKBV en woon je in of dichtbij Oost-Brabant?
Wandel dan met ons mee!
Een keer per maand maken we met een gezellige groep op zondag een mooie wandeling van zo'n 22 km. We lopen rondwandelingen of etappes van lange-afstand-wandelroutes in de regio. Asfalt proberen we uiteraard zo veel mogelijk te vermijden. Als we onderweg een leuk café tegenkomen wordt een kop koffie (of bier?) zeker niet overgeslagen. Als je vragen hebt, of een keertje mee wilt lopen, neem dan contact op met Marleen van Aartrijk of Marcel Sevat.

Praktische informatie

De wandelingen zijn op zondag en we verzamelen rond half 10. De exacte etappes zijn elke maand terug te vinden op de kalender(links) op de regio website. Verder krijgen alle geïnteresseerden elke maand een uitnodiging via e-mail met gedetailleerde informatie. Aanmelden voor een wandeling is noodzakelijk in verband met het wachten bij het verzamelpunt tot de groep compleet is en eventueel voor vervoer (auto-planning).

Lang niet alle begin- en eindpunten van de wandelingen zijn goed bereikbaar met het OV. Mocht je zelf geen auto hebben, dan doen we ons best daar een oplossing voor te zoeken in de vorm van een lift met een van de andere wandelaars.

Iedereen die de wandelafstand aankan, is welkom om mee te wandelen, of dit nu eenmalig is of elke maand opnieuw. Niet NKBV-leden mogen een keer vrijblijvend mee komen wandelen om te kijken hoe het bevalt.

Mocht je interesse (meer) liggen bij lange wandelingen (25+ km) en (wild)kamperen, kijk dan ook eens op http://zwerftochten.nkbv.nl/

Conditie training

Ooit hijgend op de top gestaan, en gedacht: “een betere conditie had toch wel zo fijn geweest”?
Daar kun je zelf iets aan doen.
Zoek deze activiteit op in de agenda

Conditie training Op maandagavond is er een heel afwisselende conditietraining door een volledig gekwalificeerde trainer. De training vindt plaats in gymzaal 3 van het Augustinianum, Dirk Boutslaan 25, 5613 LH Eindhoven, vanaf september tot 1 april. De training begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30. Iedereen die geïnteresseerd is kan altijd een keer komen trainen om te kijken of het bevalt. Na 1 april tot 1 juli gaan we naar buiten en trainen dan in het bos bij het Joe Man theater tussen Best en Son.

De kosten voor het hele seizoen bedragen 120 Euro.

Meer info: Dirk Gravesteijn (dirk.gravesteijn@nkbv-oostbrabant.eu; 040-2220339).