Lintje voor Brabantse pioniers uit de klimwereld

Vorige

Een grote verrassing voor NKBV-vrijwilligers Rogier Wassenberg uit Waalre en Rutger Elink Schuurman uit Etten-Leur. Zij ontvingen vandaag een koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten als vrijwilliger voor de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Rogier is in de NKBV-regio Oost-Brabant een begrip door onder meer zijn grote rol bij het opleiden van kliminstructeurs, Rutger was een van de pioniers van het wedstrijdklimmen in Nederland. Rogier tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Rutger werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's: Rogier wordt bedankt voor al zijn inzet en ontvangt uit handen van burgemeester Marcel Oosterveer zijn koninklijke onderscheiding. © NKBV

Rogier Wassenberg (65)

Hoewel zijn hart ligt bij het alpinisme, is Rogier voor NKBV-regio Oost-Brabant jarenlang betrokken geweest als leercoach, kliminstructeur en begeleider. Hij coördineerde welke instructeurs meegingen op de klimweekenden en hield een oogje in het zeil voor hoe andere instructeurs qua bijscholing erbij stonden t.a.v. hun licenties en attendeerde hen erop deze op orde te houden. Zo zorgde hij ervoor dat kliminstructeurs altijd goed uitgerust waren met kennis en ontelbare klimweekenden voor buitenklimmers een succes werden. Hij ondersteunde ook andere NKBV-regio’s en ging bij klimweekenden ook nog vaak mee als fotograaf zodat hij met iedereen een praatje kon maken en het plezier van iedereen kon vastleggen. Zo werd hij een man die door vrijwel iedereen in de regio warm omarmd en zeer gewaardeerd wordt.

Burgemeester van Waalre, Marcel Oosterveer: “Veiligheid is heel belangrijk voor een burgemeester, maar ook in de klim- en bergsport. Jouw inzet is geweldig. Je hebt zoveel gedaan. Je verdiende een lintje en dat vond de koning ook.”